Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4509
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12219
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5658
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4509
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12219
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5658
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, do żółtek dodać: cukier, mleko, olej i miksować około 2 min następnie stopniowo dodawać mąki, kakao, cynamon i miksować 2 min, później powidła/dżem, sodę, proszek i dalej miksować. Osobno ubić białka i dodać do masy czekoladowej mieszając łyżką. Do rozgrzanego piekarnika wstawić na 40-50 min w 180 stopniach. Jak ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem