Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, do żółtek dodać: cukier, mleko, olej i miksować około 2 min następnie stopniowo dodawać mąki, kakao, cynamon i miksować 2 min, później powidła/dżem, sodę, proszek i dalej miksować. Osobno ubić białka i dodać do masy czekoladowej mieszając łyżką. Do rozgrzanego piekarnika wstawić na 40-50 min w 180 stopniach. Jak ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem