Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na szybkie i proste ciasto. Ten murzynek jest lekki tylko w wersji bezglutenowej, serdecznie polecam :-)
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 159
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 706
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 629
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 159
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 706
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 629
Składniki
1. Kostkę masła rozpuszczamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia. 2. Do misy miksera wrzucamy wszystkie suche składniki i mieszamy. 3. Dodajemy 3 całe jajka i mieszamy (najlepsze do tego ciasta jest takie mieszadło mikserowe). 4. Następnie stopniowo wlewamy szklankę mleka i dalej miksujemy. 5. Następnie stopniowo dodajemy roztopione i wystudzone masło i mieszamy. 6. Blachę o wymiarach 21cm x 26cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto na blachę. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170-175 stopni C. 7. Pieczemy przez ok. 45-50 minut z grzaniem góra-dół, do suchego patyczka, na drugim od dołu poziomie piekarnika. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia, następnie oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)