Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto z soczystym jabłkiem i cynamonem.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Jajka ucieramy ze słodzikiem/cukrem i masłem. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko i na koniec kakao. Wszystko dokładnie miksujemy.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i posypujemy cynamonem. Dorzucamy do masy i mieszamy łyżką.
Masę przekładamy do formy (22) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.