Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to klasyka. Szybkie i proste ciasto do kawy czy na podwieczorek. Tym razem podaję przepis na murzynka z dodatkiem malin. Wychodzi jeszcze smaczniejszy niż solo, bo maliny nadają mu nutki owocowej, która przełamuje czekoladowy smak ciasta. Polecam ten przepis, bo ciasto jest proste, a bardzo smaczne. Ponadto długo zachowuje świeżość i nie wysycha.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 102
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 26
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 113
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 427
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 297
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 102
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 26
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 113
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 427
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 297
Składniki
W dużym garnku ( takim, aby potem zmieściły się w nim wszystkie składniki ) roztapiamy margarynę. Dodajemy do niej 4 łyżki wody, cukier, cukier waniliowy i kakao. Wszystko mieszamy do rozpuszczenia składników. Studzimy
Do ostudzonej masy dodajemy żółtka, przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i wszystko mieszamy na jednolitą masę
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę dodajemy do ciasta i mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję
https://anikagotuje.blogspot.com/search?q=z+malinami#:~:text=Na%20koniec%20dodajemy%20maliny%20i%20wszystko%20jeszcze%20raz%20delikatnie%20mieszamy
Ciasto przekładamy do formy ( u mnie tortownica o śr 23 cm ) wysmarowanej tłuszczem i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 50 minut do tzw. suchego patyczka ( tz wykałaczką sprawdzamy, czy ciasto jest upieczone. Jeśli wykałaczka jest sucha, ciasto jest gotowe ). Ciasto pozostawiamy chwilę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie wyjmujemy. Po lekkim przestudzeniu rozpinamy formę i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. następnie obsypujemy cukrem pudrem lub oblewamy polewą czekoladową