Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe ze śliwkami, bardzo pyszne.
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 272
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44447
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 272
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44447
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 48
Składniki
ciasto-Masło roztopić z cukrem w większym garnku. Lekko przestudzić i dodawać po kolei resztę składników i wymieszamy dokładnie. Wylać na blaszkę 25X42 wyłożoną papierem do pieczenia.
Na górę ułożyć pokrojone śliwki i lekko je wcisnąć.
Piec w temp 180* przez ok 50 m.
Po przestygnięciu, polać roztopioną polewą w esy-floresy. Posypać dodatkowo migdałami w płatkach.