Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś ciasta w okrągłej smakują mi lepiej…. Składniki na standardową tortownicę: Spód: *lyżeczka proszku do pieczenia * 300 gram mąki owsianej *dwa żółtka- mogą być dwa całe jajka *cukier 25 gram * cukier wanilinowy 10 gram * 200 gram masła Jabłkowe nadzienie: *cukier 75 gram *bulka tarta około 30 gram *cynamon 3 łyżeczki -duza ilość, jeśli ktoś lubi to nie żałować dać więcej *jablka około 600 gram * ekstrakt waniliowy Piana : * cukier 200 gram *3 białka *maka ziemniaczana 15 gram Wszystkie składniki na spod złączyć ze sobą i dać na około godzinę do lodówki lub zamrażarki W tym czasie jabłka zagrzać z reszta składników na gazie by zrobił się nie za rzadki mus Chwile przed wyciągnięciem ciasta z lodówki zacząć ubijać białka dodając stopniowo cukier a na końcu szpatułka wymieszać z maka ziemniaczana Całość ustawiać warstwami ciasto kruche wyłożyć na blachę, mus jabłkowy i na koniec piana Piec około 45 minut w 180 stopniach
Tortownica standardowa, mikser, szpatułka, miarka kuchenna
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4855
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20769
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2487
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4855
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20769
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2487
Składniki
Wszystko ustawiać warstwami i piec 45 minut.