Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na rewelacyjną szarlotkę, która rozpływa się w ustach. Jest delikatna, mięciutka i przepyszna. do jej zrobienia potrzeba mało składników, i zawsze wychodzi.
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 42
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 301
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2636
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1667
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14480
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 42
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 301
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2636
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1667
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14480
Składniki
Do miski dajemy składniki na ciasto-masło powinno być zimne i pokrojone na małe kawałeczki. Zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części. Jedną dajemy do woreczka i do zamrażarki a drugą wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i podpiekamy ok minut. Jabłka obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach, dajemy do garnka i prażymy ok 15 minut mieszając od czasu do czasu żeby się nie przypaliły. Do jabłek dodajemy 2 galaretki cytrynowe i dokładnie mieszamy. Wykładamy na podpieczone ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo 0,5 szkl cukru i miksujemy do uzyskania błyszczącej piany. Pianę wykładamy na jabłka. Na pianę trzemy ciasto, które było w zamrażarce. Szarlotkę wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy o 40 minut na złoty kolor. studzimy i wstawiamy do lodówki i gotowe.