Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-05-2025
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto z budyniem, beza i rabarbarem. Tanie, z podstawowych składników a zachwyca smakiem i wyglądem Każdy sobie z nim poradzi Bardzo polecam, zdecydowanie moje ulubione ciacho z rabarbarem
nóż,garnek, mikser, wałek
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6885
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242724
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6885
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242724
Składniki
składniki na ciasto dajemy do miski (białka odkładamy do bezy) zagniatamy
ciastem wykładamy blaszkę, nakłuwamy i podpiekamy ok 10-15 min w temp 180 stopni grzanie góra-dół bez termoobiegu
do miski dajemy 250ml mleka, 2 żółtka (białka odkładamy do bezy) i 3 budynie waniliowe-miksujemy
750ml mleka zagotowujemy, na gotujące wylewamy mieszaninę, gotujemy do zgęstnienia wciąż mieszając
od razu do gorącego budyniu dodajemy masło, mieszamy do połączenia
wykładamy na podpieczone ciasto
rabarbar kroimy na małe kawałki i wykładamy na budyń
7 białek ubijamy (5 z ciasta 2 z masy budyniowej) stopniowo dodajemy cukier -miksujemy długo do jego rozpuszczenia ok 8 minut
następnie dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki octu
bezę wykładamy na rabarbar
ciasto wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy ok 50-60 minut żeby beza była chrupiąca
studzimy, przechowujemy w lodówce
Ciasto pięknie się kroi, bardzo ładnie wygląda i jest przepyszne