Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto z budyniem, beza i rabarbarem. Tanie, z podstawowych składników a zachwyca smakiem i wyglądem Każdy sobie z nim poradzi Bardzo polecam, zdecydowanie moje ulubione ciacho z rabarbarem
nóż,garnek, mikser, wałek
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 212
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 21
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 18
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 97
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 212
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 21
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 18
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 97
Składniki
składniki na ciasto dajemy do miski (białka odkładamy do bezy) zagniatamy
ciastem wykładamy blaszkę, nakłuwamy i podpiekamy ok 10-15 min w temp 180 stopni grzanie góra-dół bez termoobiegu
do miski dajemy 250ml mleka, 2 żółtka (białka odkładamy do bezy) i 3 budynie waniliowe-miksujemy
750ml mleka zagotowujemy, na gotujące wylewamy mieszaninę, gotujemy do zgęstnienia wciąż mieszając
od razu do gorącego budyniu dodajemy masło, mieszamy do połączenia
wykładamy na podpieczone ciasto
rabarbar kroimy na małe kawałki i wykładamy na budyń
7 białek ubijamy (5 z ciasta 2 z masy budyniowej) stopniowo dodajemy cukier -miksujemy długo do jego rozpuszczenia ok 8 minut
następnie dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki octu
bezę wykładamy na rabarbar
ciasto wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy ok 50-60 minut żeby beza była chrupiąca
studzimy, przechowujemy w lodówce
Ciasto pięknie się kroi, bardzo ładnie wygląda i jest przepyszne