Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny, puszysty wręcz piankowy sernik z sera z wiaderka. Sernik wychodzi leciutki, napowietrzony, super się kroi, super wygląda. Bardzo polecam i zapraszam.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto. Ciasta wychodzi nie dużo, ale smarujemy blaszkę nim cieniutko. Podczas pieczenia podrośnie. masa serowa Żółtka ucieramy wraz z cukrem waniliowym , dodajemy stopniowo ser, następnie budynie, oliwę lub olej i na końcu mleko, dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Piana Białka miksujemy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo 1,5 szkl cukru Miksujemy do rozpuszczenia cukru,czyli dość długo. Cukier musi się rozpuścić a piana musi być ciężka, bardzo gęsta. Odsyłam do filmu tam jest wszystko pokazane :) Masę serową mieszamy z pianą-dokładnie i delikatnie. Wylewamy na ciasto. Pieczemy około 55-60 minut w temperaturze 170 stopni grzanie góra-dół. Wsadzamy do już nagrzanego piekarnika. WAŻNE!!!! podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, nie zaglądamy. Po 55 minutach wyłączamy piekarnik, nie otwieramy, zostawiamy w nim sernik aż wystygnie. Sernik troszeczkę opadnie, ale nie dużo. Po wystudzeniu sernik wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Pięknie się kroi i jest wspaniały I gotowe :-)