Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z kilku składników. To idealny prezent na Dzień Dziecka, Dzień Mamy lub po prostu czyjeś urodziny. Co więcej, możesz ułożyć czekoladowe „lizaki” w słodki bukiet - jak na zdjęciu, co tylko uatrakcyjni ich wygląd. Wypróbuj już dziś przepis na najprostsze cake pops.
Papier do pieczenia, słomki do picia
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11418
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 186
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11418
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 186
Składniki
Przy pomocy dłoni lub blendera rozdrobnij biszkopty na drobne okruszki.
W osobnej misce połącz mascarpone z kremem czekoladowym na jednolitą masę.
Do masy z kremu i mascarpone wsyp pokruszone biszkopty. Połącz ręką na gładkie ciasto.
Z ciasta uformuj równe kulki (każda o średnicy ok. 3 cm). Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdą wbij słomkę (wcześniej lekko zamoczoną w rozpuszczonej czekoladzie). Włóż cake pops do zamrażarki na ok. 5 minut. W tym czasie rozpuść pastylki lub czekoladę.
Wyjmij zmrożone cake pops i obtaczaj w ciepłej jeszcze czekoladzie (najlepiej rozpuszczoną czekoladę przelać do szklanki). Dzięki temu będą miały chrupiącą skorupkę. Po obtoczeniu ciasteczka strzep z niego nadmiar czekolady i ułóż na papierze do pieczenia, rurką do góry.
Jeszcze „mokre” od czekolady cake pops udekoruj dowolnie perełkami cukrowymi. Uważaj, czekolada zastyga naprawdę szybko.
Tak przygotowany deser włóż do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie popcakes będą gotowe do jedzenia.