Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tylko kilka minut,jest lekko wilgotne i bardzo pyszne ,każdy prosi o nastepny kawałek. Zapraszam na film.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414723
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2389
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414723
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2389
Składniki
Forma o rozmiarach 25 na 30,wylożyć papierem do pieczenia. Do większej miski wrzucić masło i cukier ,kręcić kilka minut,następnie dodać stopniowo po jednym calym jajku i dalej kręcic mikserem.Wycisnąc sok z cytryny i dodac do ciasta zakręcic mikserem, nastepnie wlać mleko,zakręcić ponownie mikserem. Mąkę przesiać połączyc z proszkeim do pieczenia. Do ciasta dodać szczyptę soli, i dodawać partiami mąkę , miksujemy do połączenia się składników. Kaki obieramy jak jabłko,kroimy w średnią kostkę dodajemy do ciasta. Zamieszać łyzka,wyłozyc na blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku 190 stopni , funkcja dół, na środkowej półce przez okołó godziny. Uwaga pieczemy do suchego patyczka.
Po upieczeniu opruszyć cukrem pudrem .Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube Mangiare u Ewki ,oraz zapraszam na przepisy do mojej książki kulinarnej na Smakerze. Buon appetito!