Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tylko kilka minut,jest lekko wilgotne i bardzo pyszne ,każdy prosi o nastepny kawałek. Zapraszam na film.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5841
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5841
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Składniki
Forma o rozmiarach 25 na 30,wylożyć papierem do pieczenia. Do większej miski wrzucić masło i cukier ,kręcić kilka minut,następnie dodać stopniowo po jednym calym jajku i dalej kręcic mikserem.Wycisnąc sok z cytryny i dodac do ciasta zakręcic mikserem, nastepnie wlać mleko,zakręcić ponownie mikserem. Mąkę przesiać połączyc z proszkeim do pieczenia. Do ciasta dodać szczyptę soli, i dodawać partiami mąkę , miksujemy do połączenia się składników. Kaki obieramy jak jabłko,kroimy w średnią kostkę dodajemy do ciasta. Zamieszać łyzka,wyłozyc na blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku 190 stopni , funkcja dół, na środkowej półce przez okołó godziny. Uwaga pieczemy do suchego patyczka.
Po upieczeniu opruszyć cukrem pudrem .Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube Mangiare u Ewki ,oraz zapraszam na przepisy do mojej książki kulinarnej na Smakerze. Buon appetito!