Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne kokosowe naleśniki z karmelizowanymi owocami, pyszne na smaczny podwieczorek dla małych i dużych łasuchów.
mikser, patelnia, nóż,
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Składniki
Zmiksować mleko, wodę mineralną z żółtkami, następnie powoli dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek z dodatkiem cukru waniliowego. Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnie wlewać porcjami ciasto i smażyć puszyste naleśniki. Obrane mandarynki i banany pokroić w kawałki, a winogrona opłukać i przekroić na połówki, usunąć pestki jeżeli są. Gruszkę obrać , usunąć gniazda nasienne pokroi w małe kawałki. Wszystkie owoce włożyć na roztopione masło dodać cukier, wymieszać i smażyć aż cukier się z karmelizuje. Owoce nakładać na naleśniki, składać w koperty, panierować w roztrzepanym białku, a następnie w wiórkach kokosowych i ponownie smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z karmelizowanymi owocami.