Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z budyniem waniliowym - dodanie budyniu do ciasta sprawi, że naleśniki zyskają na sprężystości i elastyczności, a do tego będą świetnie smakować. Naleśniki wykonane według tego przepisu będą doskonałą bazą do deserów. Można je podać z miodem, jogurtem naturalnym, owocami lub ulubionym dżemem.
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 471
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 471
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 260
Składniki
Do miski przesyp mąkę z budyniem. Wbij jedno jajko, dodaj mleko i wodę gazowaną. Składniki wymieszaj do połączenia.
Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju. Naleśniki smaż na złoty kolor z dwóch stron.