Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko na deser, również jako smaczny obiad na słodko.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9560
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3147
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9560
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3147
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Mleko dokładnie łączymy z jajkiem, mąką, proszkiem i cukrem waniliowym. Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i cukrem. Dodajemy ser biały ( stopniowo ) cały czas miksując. Następnie do masy dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy. Masę dokładnie wyrabiamy. Naleśniki smarujemy masą serową i składamy w kopertę. W rondelku rozpuszczamy dżem truskawkowy, dodajemy wodę i miksujemy. Całość redukujemy do pożądanej konsystencji. Dodajemy cynamon, mieszamy. Podajemy z naleśnikami.