Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptasie mleczko z galaretką i owocami - lekki i pyszny deser. Jest bardzo prosty do przygotowania, super smakuje i efektownie się prezentuje.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1104
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3275
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 749
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1104
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3275
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 749
Składniki
Jedną galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając nieco mniej wody - 400 ml. Galaretkę rozlewamy do szklanek, przechylamy je, by galaretka zastygła na ściance. Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Gdy zaczyna tężeć, ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę na sztywno. Do śmietany dodajemy stopniowo lekko stężałą galaretkę i 2 łyżeczki przesianego cukru pudru. Ubitą śmietanę rozwalamy do szklanek na warstwę galaretki. Szklanki odstawiamy, by ptasie mleczko zastygło. Gdy ptasie mleczko jest już sztywne, posypujemy je borówkami.