Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptasie mleczko z galaretką i owocami - lekki i pyszny deser. Jest bardzo prosty do przygotowania, super smakuje i efektownie się prezentuje.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2472
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 155
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 221
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 391
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 401
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2472
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 155
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 221
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 391
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 401
Składniki
Jedną galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając nieco mniej wody - 400 ml. Galaretkę rozlewamy do szklanek, przechylamy je, by galaretka zastygła na ściance. Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Gdy zaczyna tężeć, ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę na sztywno. Do śmietany dodajemy stopniowo lekko stężałą galaretkę i 2 łyżeczki przesianego cukru pudru. Ubitą śmietanę rozwalamy do szklanek na warstwę galaretki. Szklanki odstawiamy, by ptasie mleczko zastygło. Gdy ptasie mleczko jest już sztywne, posypujemy je borówkami.