Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto francuskie z jabłkami na każdą okazję ,przygotowanie 5 minut ,pieczenie 20 minut. Ciasto jest tak pyszne ,że najlepiej zrobić od razu dwie porcje. Zapraszam do obejrzenia filmu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1102
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1102
Składniki
Zanim opiszę przebiego przygotowania, to powiem ,ze tak samo mozesz zrobic to ciasto z prostokątnego ciasta francuskiego. Ciasto lekko rozwałkuj, przełuz do formy prostokantnej, obierz jabłka , pokroj na mniejsze cząstki , ulóz na cieście w kłosek. Cukier połącz z cynamonem, pozyp jablka, utrzyj skórke z cytryny. Boki ładnie zawń w falbankę.Jajko roztrzep z mlekiem ,posmaruj boki. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200 sstopni i piec ,az ciasto się zarumieni. Ja piekłam 20 minut.Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube/ Mangiare u Ewki. Zapraszam na przepisy drukowane do mojej książki kulinarnej na Smakerze.