Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry makowiec taka inna wersja urozmaicona i bardzo pyszna. Jabłka i mak w cieście kruchym pycha!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1806
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1806
Składniki
Ciasto: Z margaryny, mąki pszennej, proszku do pieczenia i utartej śmietany z żółtkami i cukrem zagnieść ciasto, i podzielić na dwie części. Mak: Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Margarynę roztopić i wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki połączyć i szminkować dokładnie. Jabłka Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy galaretki cytrynowe w proszku mieszamy. Studzimy. Ciasto pieczemy w całości: Ciasto- mak- okrągłe biszkopty- jabłka- ciasto kruche. Pieczmy w formie 25/36 do 55 minut w 180 minut. Dekorujemy cukrem pudrem