Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe oponki serowe z sera z wiaderka. Wychodzą niezwykle delikatne i puszyste w środku. Cały proces przygotowania sprowadza się do wymieszania produktów w misce, wycięcia oponek i usmażenia ich na dobrze rozgrzanym oleju. Warto do ciasta dodać łyżkę spirytusu. Dzięki takiemu oponki nie nasiąkną tłuszczem.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Do miski przełóż twaróg, dodaj przesianą mąkę z sodą oczyszczoną. Wsyp cukier, wbij jajka, dodaj spirytus. Składniki dokładnie wymieszaj, następnie przystąp do zagniatania ciasta.
Ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na placek o grubości około 1 cm. Za pomocą szklanki wytnij zgrabne kółka, następnie weź kieliszek i w każdym z nich wytnij otwór.
Do rondelka wlej litr oleju. Oponki zmaż na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone oponki odsącz na ręczniku papierowym. Następnie oprósz oponki cukrem pudrem.