Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe wykonaniu ciasteczka, które idealnie nadają się do kawy.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3776
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34209
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113646
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3776
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34209
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113646
Składniki
Do dużej miski wsypać mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i cukier- wszystko ze sobą połączyć.
W drugiej misce połączyć ze sobą jajka wraz z masłem orzechowym oraz przecierem jabłkowym (konieczne niesłodzonym). Za pomocą drewnianej łyżki przełożyć wymieszane masło, jajka i przecier do sypkich składników, wszystko razem dokładnie i powoli wymieszać.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem śniadaniowym, za pomocą łyżki tworzyć małe ciasteczka, włożyć do nagrzanego piekarnika (180stopini) piec około 10-15 minut.