Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka orzechowe z pudrową posypką. Dobrze się przechowują i doskonale sprawdzą się na wszelkich imprezach i świętach.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Składniki
Wychodzi około 34 sztuk. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania lepkiej kruszonki. Potem szybko zagniatamy, zawijamy w folię i schładzamy ok. 20 minut. Lekko schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy kawałkami folii i wykrawamy serduszka 6 X 6 cm. Ciastka pieczemy w 200 C ok.13 minut. Studzimy na kratce. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.