Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka orzechowe z pudrową posypką. Dobrze się przechowują i doskonale sprawdzą się na wszelkich imprezach i świętach.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1577
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 162
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 180
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1577
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 162
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 180
Składniki
Wychodzi około 34 sztuk. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania lepkiej kruszonki. Potem szybko zagniatamy, zawijamy w folię i schładzamy ok. 20 minut. Lekko schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy kawałkami folii i wykrawamy serduszka 6 X 6 cm. Ciastka pieczemy w 200 C ok.13 minut. Studzimy na kratce. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.