Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka orzechowe z pudrową posypką. Dobrze się przechowują i doskonale sprawdzą się na wszelkich imprezach i świętach.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11011
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11011
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 99
Składniki
Wychodzi około 34 sztuk. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania lepkiej kruszonki. Potem szybko zagniatamy, zawijamy w folię i schładzamy ok. 20 minut. Lekko schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy kawałkami folii i wykrawamy serduszka 6 X 6 cm. Ciastka pieczemy w 200 C ok.13 minut. Studzimy na kratce. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.