Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciasto z ogromną ilością orzechów włoskich i masą budyniową.
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 24
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 545
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 91
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 464
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 112
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 24
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 545
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 91
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 464
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 112
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 części rozwałkować na wielkość blachy (25x30). Piec oddzielnie w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 12-15 minut.
Krem: Mleko zagotować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wsypać kaszę i gotować około 3-4 minut mieszając. Kaszę wystudzić i zmiksować z miękkim masłem lub margaryną i żółtkiem. Na koniec dodać sok z cytryny. Kremem przełożyć ciasta.
Polewa orzechowa: Orzechy posiekać, lekko uprażyć na suchej patelni. Margarynę ,miód, cukier rozpuścić, dodać orzechy i gotować na wolnym ogniu 8 minut. Na wierz ciast wyłożyć gorącą polewę orzechową.
Schłodzić. Ciasto, najlepiej smakuj następnego dnia.