Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z prostszych w przygotowaniu ciast. Potrzebujesz niewiele składników, wszystko wystarczy ze sobą zmieszać, przyozdobić truskawkami i gotowe.
Ceramiczna forma 25 cm
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Składniki
Truskawki umyj, osusz i pozbądź się szypułek, Pokrój na połówki.
Za pomocą miksera ubij masło wraz cukrem, jajkiem i pastą waniliową. Do masy dodaj przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i solą, mąkę. Miksuj do połączenia się składników, pod sam koniec wlej mleko i ubijaj jeszcze przez minutę.
Masę przełóż do natłuszczonej formy ceramicznej. Na wierzch ułóż truskawki i posyp 2 łyżkami cukru.
Piecz w 180 stopniach C przez około 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 40 minut.
Podawaj posypane cukrem pudrem. Świetnie też będzie smakować zaserwowane z gałką waniliowych lodów.