Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z prostszych w przygotowaniu ciast. Potrzebujesz niewiele składników, wszystko wystarczy ze sobą zmieszać, przyozdobić truskawkami i gotowe.
Ceramiczna forma 25 cm
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17314
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17314
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Truskawki umyj, osusz i pozbądź się szypułek, Pokrój na połówki.
Za pomocą miksera ubij masło wraz cukrem, jajkiem i pastą waniliową. Do masy dodaj przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i solą, mąkę. Miksuj do połączenia się składników, pod sam koniec wlej mleko i ubijaj jeszcze przez minutę.
Masę przełóż do natłuszczonej formy ceramicznej. Na wierzch ułóż truskawki i posyp 2 łyżkami cukru.
Piecz w 180 stopniach C przez około 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 40 minut.
Podawaj posypane cukrem pudrem. Świetnie też będzie smakować zaserwowane z gałką waniliowych lodów.