Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z prostszych w przygotowaniu ciast. Potrzebujesz niewiele składników, wszystko wystarczy ze sobą zmieszać, przyozdobić truskawkami i gotowe.
Ceramiczna forma 25 cm
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3882
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19795
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2936
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4061
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3882
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19795
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2936
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4061
Składniki
Truskawki umyj, osusz i pozbądź się szypułek, Pokrój na połówki.
Za pomocą miksera ubij masło wraz cukrem, jajkiem i pastą waniliową. Do masy dodaj przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i solą, mąkę. Miksuj do połączenia się składników, pod sam koniec wlej mleko i ubijaj jeszcze przez minutę.
Masę przełóż do natłuszczonej formy ceramicznej. Na wierzch ułóż truskawki i posyp 2 łyżkami cukru.
Piecz w 180 stopniach C przez około 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 40 minut.
Podawaj posypane cukrem pudrem. Świetnie też będzie smakować zaserwowane z gałką waniliowych lodów.