Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto ze świeżymi sezonowymi owocami , zachęca do poczęstowania.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10172
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9229
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10172
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9229
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Składniki
Marchewki umyć, obrać , utrzeć na tarce o drobnych otworach. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi, na końcu dodać marchewkę i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę.
Galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na części, odłożyć szklankę. Pozostałe wymieszać z krzepnącą galaretką , wyłożyć na połowę ciasta, przykryć drugą połową, schłodzić. Kiwi obrać, zblendować, dodać 1/2 szklanki wody, zagotować, rozpuścić galaretkę o smaku kiwi, krzepnącą wyłożyć na ciasto, na wierzch , cząstki truskawek.
Schłodzić około 2 godziny, pokroić na porcje.