Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , super owocowe ciasto do zimowej herbaty.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Morele sparzyć gorącą wodą , pokroić w drobną kostkę. Żurawinę sparzyć. Owoce obsypać 1 łyżeczką mąki.
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem dopieczenia. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem , na końcu dodać morele i żurawinę, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Jabłka z pigwą przesmażyć , dodać galaretkę , wymieszać , przestudzić i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować po cieście, posypać płatkami migdałowymi. Schłodzić 2 godziny, pokroić na porcje.