Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , super owocowe ciasto do zimowej herbaty.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 650
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 93
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1192
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 650
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 93
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1192
Składniki
Morele sparzyć gorącą wodą , pokroić w drobną kostkę. Żurawinę sparzyć. Owoce obsypać 1 łyżeczką mąki.
Jajka ubić na puszysto z cukrem. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem dopieczenia. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem , na końcu dodać morele i żurawinę, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Jabłka z pigwą przesmażyć , dodać galaretkę , wymieszać , przestudzić i wyłożyć na połowę ciasta.
Przykryć drugą połową . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować po cieście, posypać płatkami migdałowymi. Schłodzić 2 godziny, pokroić na porcje.