Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój przepis na pączki, ten przepis jest z dodatkiem piwa , a pączki wychodzą smaczne i przygotowałam z trzema nadzieniami. Pączku z nadzieniem różanym, śliwkowym oraz marmoladą. Pączki bardzo smaczne, szybko znikają z talerza.
garnuszek, ścierki , szklanka, miska, garnek, łyżeczka,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19879
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 505
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243114
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19879
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 505
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243114
Składniki
W zimnym mleku rozmieszać drożdże wraz z cukrem, lekko oprószyć mąką i zostawić na 15 minut pod przykryciem. Mąkę przesiać do miski , dodać drożdże , jajka , szczyptę soli oraz niewielką ilość piwa , dobrze wymieszać. Do masy drożdżowej dodać rozpuszczoną chłodną margarynę lub masło. Dobrze wyrabiać ciasto, dolewając stopniowo resztę mleka. Wyrabiać tak długo aż ciasto będzie odchodzić od miski i nie będzie lepić sie do rąk. Po dokładnym wyrobieniu ciasto nakryć ścierką i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie wyjąc i lekko przerobić. Z gotowego ciasta odrywać po części , dłońmi rozpłaszczać ciasto , szklanką wycinać kółka. Na jedne kółko nakładamy dżem śliwkowy przykrywamy drugim kółkiem. Dobrze zagniatamy dookoła brzegi podobnie jak w pierogach i ponownie szklanką wycinamy, tak przygotowane odkładamy na ściereczkę zakrywając drugą ścierką. Tak robimy całe ciasto , a na kółka nakładamy różne nadzienia. Pączki smażymy w głębokim oleju. Mocno rozgrzewamy olej. Do rozgrzanego oleju wkładamy kilka pączków , smażymy na złoty kolor. Usmażone pączki wyciągamy łyżką cedzakową , kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Po całkowitym wystudzeniu pączki oprószamy cukrem pudrem.