Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pączki ? mam dziś dla was prosty sposób na ich wykonanie, chcecie przepis ? zapraszam na kuchnia domowa agi tam szczegółowo będzie opisane plus zdjęcia co jak wykonać
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Składniki
Do miski dodać składniki oraz ziemniaki przeciśnięte przez praskę i wyrobić do połączenia się składników, po wyrobieniu dodać rozpuszczone masło i nadal wyrabiać pod koniec wyrabiania dodać 2 łyżki mąki. Gotowe ciasto pozostawić na 10 minut aby odpoczęło
Po odpoczęciu ciasta urywać dowolny kawałek ciasta rozciągnąć go, położyć łyżeczkę powideł i sklejać formując pączka. Pozostawić na papierze wysypanym mąką do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto pączkowe smażyć na złoty kolor na bardzo wolnym ogniu z obu stron. Po usmażeniu wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym a po chwili posypać cukrem pudrem
Gotowe pączki z wierzchu są chrupiące a w środku puszyste i wilgotne