Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pączki ? mam dziś dla was prosty sposób na ich wykonanie, chcecie przepis ? zapraszam na kuchnia domowa agi tam szczegółowo będzie opisane plus zdjęcia co jak wykonać
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1221
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 332
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1221
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 332
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Do miski dodać składniki oraz ziemniaki przeciśnięte przez praskę i wyrobić do połączenia się składników, po wyrobieniu dodać rozpuszczone masło i nadal wyrabiać pod koniec wyrabiania dodać 2 łyżki mąki. Gotowe ciasto pozostawić na 10 minut aby odpoczęło
Po odpoczęciu ciasta urywać dowolny kawałek ciasta rozciągnąć go, położyć łyżeczkę powideł i sklejać formując pączka. Pozostawić na papierze wysypanym mąką do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto pączkowe smażyć na złoty kolor na bardzo wolnym ogniu z obu stron. Po usmażeniu wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym a po chwili posypać cukrem pudrem
Gotowe pączki z wierzchu są chrupiące a w środku puszyste i wilgotne