Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pączki ? mam dziś dla was prosty sposób na ich wykonanie, chcecie przepis ? zapraszam na kuchnia domowa agi tam szczegółowo będzie opisane plus zdjęcia co jak wykonać
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1754
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1754
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
Do miski dodać składniki oraz ziemniaki przeciśnięte przez praskę i wyrobić do połączenia się składników, po wyrobieniu dodać rozpuszczone masło i nadal wyrabiać pod koniec wyrabiania dodać 2 łyżki mąki. Gotowe ciasto pozostawić na 10 minut aby odpoczęło
Po odpoczęciu ciasta urywać dowolny kawałek ciasta rozciągnąć go, położyć łyżeczkę powideł i sklejać formując pączka. Pozostawić na papierze wysypanym mąką do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto pączkowe smażyć na złoty kolor na bardzo wolnym ogniu z obu stron. Po usmażeniu wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym a po chwili posypać cukrem pudrem
Gotowe pączki z wierzchu są chrupiące a w środku puszyste i wilgotne