Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja babcia smażyła pączusie "bomby" kładzione łyżką na gorący olej. Robiła je często bo jak mawiała są szybsze w wykonaniu od tradycyjnych pączków. Do ciasta daję bardzo mało cukru, po to aby ciasto się nie paliło podczas smażenia.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 368
Soczysta golonka pieczona to danie, które kojarzy się z solidnym, tradycyjnym...
Odsłon: 287
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15318
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 368
Soczysta golonka pieczona to danie, które kojarzy się z solidnym, tradycyjnym...
Odsłon: 287
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15318
Składniki
Mąkę przesiać. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, wlać do mąki, dodać resztę składników i wymieszać łyżką. Ciasto ma być dość rzadkie. Odstawić w ciepłe miejsc, miskę nakryć ściereczką. Ciasto ma podwoić swoją objętość. Rozgrzać olej ( najlepiej w rondlu) i łyżką nadkładać porcje pączkowego ciasta. Potem smażyć na średnim ogniu. Obracać kiedy się zrumienią na drugą stronę. Wyjmować np. patyczkiem na ręcznik papierowy i odsączać z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem, cukrem kokosowym lub tym co lubisz. UWAGA: orkiszowe są cięższe, moim zdaniem dłużej się smażą, ale są wilgotniejsze.