Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam na popołudnie te właśnie proste w przygotowaniu i szybkie pączusie, tym razem dodałam serek mascarpone. Pączusie pyszne, puszyste i rozpływają się w ustach. Polecam
miska, trzepaczka kuchenna, widelec, rondel, ręcznik papierowy, łyżka cedzakowa , sitko,
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
W misce rozetrzeć dokładnie widelcem twaróg półtłusty, następnie dodać serek mascarpone , jajka, oba cukry , ocet. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i trzepaczką kuchenną wymieszać do połączenia składników. W rondlu rozgrzać olej , jedną łyżkę moczyć w gorącym oleju , nabierać porcje masy ,a drugą łyżką zrzucać ciasto na olej. Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor obracając co jakiś czas. Odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie ciasta.
Smażenie pączusiów.
Pączki odsączyć na ręczniku papierowym
Pączki gotowe do podania.