Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na paluchy wiedźmy jest znany i na smakerze można również na niego trafić ale cóż...:) chciałam mieć swoje również :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 423
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1535
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 423
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1535
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Składniki
Składniki (oprócz migdałów) łączymy razem i zagniatamy ciasto a następnie zawijamy w folię i schładzamy ok godzinę w lodówce. Po wyjęciu z lodówki ciasto dzielimy na równe małe kawałki z których formujemy wałeczki o długości palców.Po nadaniu kształtu palców wciskamy na każdy koniec wałeczka połówkę migdała a nożem robimy delikatne linie w miejscach gdzie zginają się palce.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej palce. Pieczemy w temperaturze 200 st ok 10-15 min (zależy od piekarnika) na złoty kolor. Smacznych wrażeń :)