Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy przychodzisz z pracy i masz ochotę na coś dobrego do kawki, a po weekendowych słodkościach ani śladu, zostaje tylko zrobić coś na szybko. Pomocne jak zawsze w takich sytuacjach jest ciasto francuskie. No więc mam paluchy z nutellą. Zrobiłam z jednego ciasta, bo tyle miałam, ale jak się rodzinka dorwała, to trzeba było reglamentację wprowadzić, żeby każdemu starczyło :-) Przepis prosty i szybki, więc do dzieła.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 186
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 745
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 475
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 186
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 745
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 475
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666432
Składniki
Ciasto rozwinąć, na połówce rozsmarować nutellę. Przykryć drugą połówką ciasta, docisnąć i pokroić na 1-1,5 cm paski, które zawijać w spiralkę. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika na ok. 15-20 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!