Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam kiedyś okazję i niewątpliwą przyjemność pracować z dziewczyną z Brazylii, od niej dostałam przepis na ciasto miodowe, które nieco przypomina nasz piernik.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1267
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4022
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1000
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1267
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4022
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1000
Składniki
Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, ostudzić.
Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. W misce wymieszać suche składniki ciasta. Następnie dodać kawę z mlekiem, wlać olej, miód i żółtka. Wszystko dokładnie zmiksować. Białka ubić na pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Formę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać do niej ciasto. Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Wystudzić.
Puszkę mleka skondensowanego włożyć do garnka z wodą, gotować przez 3 godziny do uzyskania karmelu. Wystudzić.
Ciasto podczas pieczenia rośnie tworząc górkę, którą należy ściąć ostrym nożem. Otrzymany równy blat ciasta posmarować ostudzonym karmelem. Odcięty kawałek pokruszyć, posypać po karmelu.