Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta drożdżowe , lecz odkąd zmieniłam swoje nawyki żywieniowe – bo ciężko to w sumie nazwać dietą , zaczęłam ograniczać słodkie do minimum. Lecz od czasu do czasu można zgrzeszyć zwłaszcza , że wraz moimi Mężczyznami śmigamy na rowerku. Zamiast normalnej mąki pszennej użyłam mąkę pełnoziarnistą – dzięki temu ciasto ma wspaniały smak. A do tego jeszcze truskawki….i kruszonka…
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6343
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6343
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
1. Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki wymieszaj ze sobą, wstaw do lodówki 2. Ciasto: Drożdże rozkrusz do miski. Dodaj resztę składników. Zamieszaj 3 razy drewnianą łyżką.(składniki nie mają być połączone!) Przykryj ścierką, odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę 3. Ciasto wymieszaj delikatnie za pomocą miksera z łopatkami.
4. Keksówkę wysmaruj olejem i posyp bułką tartą. Wylej ciasto. Ułóż truskawki i całość posyp kruszonką 5. Ciasto piecz ok 60 min 180 st ( góra-dół)