Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne proste ciasto na deser i do kawy.Bardzo szybko się robi i bardzo szybko znika z talerza.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34920
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17111
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34920
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17111
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku i pozostawiamy do ostygnięcia.W międzyczasie schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy ostudzoną ale jeszcze płynną galaretkę.Ubijamy aby składniki się połączyły.Masę wstawiamy na kilka minut do lodówki. Następnie wyjmyjemy i dzielimy na dwie części. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i dajemy herbatniki. Na herbatniki wykładamy połowę masy piankowej.Na masie piankowej układamy rurki :). Na rurki wykładamy drugą połowę masy piankowej i na górę kładziemy herbatniki. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki,a najlepiej na całą noc . A potem zajadamy :).