Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja drożdżowych klusek z piekarnika podanych z musem z truskawek :)
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 778
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 778
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Jaja ubić z brązowym cukrem. Do drożdży dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki ( w tym masa jajeczna i stopione masło) i wyrobi ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do podojenia objętości.
Gotowe ciasto rozwałkować i szklanką wykrawać krążki. Pozostawić do napuszenia. Potem przełożyć na blachę i upiec. W tym czasie truskawki umyć, pozbawić szypułek i zmiksować z cukrem i jogurtem.
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 15-20 min. Przed podaniem polać musem truskawkowym. Smacznego!