Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja drożdżowych klusek z piekarnika podanych z musem z truskawek :)
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 169
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 169
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Jaja ubić z brązowym cukrem. Do drożdży dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki ( w tym masa jajeczna i stopione masło) i wyrobi ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do podojenia objętości.
Gotowe ciasto rozwałkować i szklanką wykrawać krążki. Pozostawić do napuszenia. Potem przełożyć na blachę i upiec. W tym czasie truskawki umyć, pozbawić szypułek i zmiksować z cukrem i jogurtem.
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 15-20 min. Przed podaniem polać musem truskawkowym. Smacznego!