Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne pierniczki, które są miękkie od razu, można je przygotować wcześniej. Przechowujemy w zamkniętym pudełku. Robimy je już na początku grudnia i cały miesiąc czujemy świąteczny zapach i świąteczną atmosferę w domu.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Do garnka wkładamy masło, miód sztuczny, miód prawdziwy, cukier, przyprawę do piernika i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia składników. Zostawiamy do ostygnięcia. Do miski z mąką dodajemy sodę, wlewamy ostudzoną masę z garnuszka, dodajemy jajka , dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 20 minut. Ciasto dzielimy na 4 części części i rozwałkowujemy . Wycinamy dowolne wzorki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 12-15 minut w temperaturze 180 bo st.