Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pierniczki zapraszam po przepis
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 410
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 410
Składniki
Wszystkie suche składniki daje do miski wbijam jajka ,dodaje miód ,śmietanę ,olej lub margarynę zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Ciasto wstawiam na co najmniej godzinne do lodówki by sie schłodziło. Ja zrobiłam podwójną porcje ciasta.
Z ciasta biorę polowe rozwałkowuje na stolnicy dosyć cienki placek podsypuje mąką by sie nie przylepiło ciasto do stolnicy. Wycinam foremkami do ciasteczek swoje ulubione kształty.
Piekę w nagrzanym piekarniku na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 200 stopniach 10 -12 minut. Pierniczki po ostudzeniu dowolnie ozdabiam, po dokładne wykonanie zapraszam na film. Smacznego