Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pierniczki zapraszam po przepis
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wszystkie suche składniki daje do miski wbijam jajka ,dodaje miód ,śmietanę ,olej lub margarynę zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Ciasto wstawiam na co najmniej godzinne do lodówki by sie schłodziło. Ja zrobiłam podwójną porcje ciasta.
Z ciasta biorę polowe rozwałkowuje na stolnicy dosyć cienki placek podsypuje mąką by sie nie przylepiło ciasto do stolnicy. Wycinam foremkami do ciasteczek swoje ulubione kształty.
Piekę w nagrzanym piekarniku na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 200 stopniach 10 -12 minut. Pierniczki po ostudzeniu dowolnie ozdabiam, po dokładne wykonanie zapraszam na film. Smacznego