Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sprawdzony, dobry przepis. Pierniczki zaraz po upieczeniu są miękkie. Polecam :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13261
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8753
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8246
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13261
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8753
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8246
Składniki
Umieść w rondelku masło, miód i cukier, podgrzewajaż do rozpuszczenia składników. Ostudz.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia,wmieszaj przyprawę do piernika i cynamon. Dodaj rozkłócone jajko i ostudzoną miksturę maślaną. Zagnieć miękkie ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
Rozgrzej piekarnik do 170 st. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkuj na około 6/7 mm i wykrawaj dowolne kształty foremkami. Wstaw do piekarnika na 10 min. Po upieczeniu dowolnie udekoruj. Smacznego :)