Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sprawdzony, dobry przepis. Pierniczki zaraz po upieczeniu są miękkie. Polecam :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2722
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6390
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2722
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6390
Składniki
Umieść w rondelku masło, miód i cukier, podgrzewajaż do rozpuszczenia składników. Ostudz.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia,wmieszaj przyprawę do piernika i cynamon. Dodaj rozkłócone jajko i ostudzoną miksturę maślaną. Zagnieć miękkie ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
Rozgrzej piekarnik do 170 st. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkuj na około 6/7 mm i wykrawaj dowolne kształty foremkami. Wstaw do piekarnika na 10 min. Po upieczeniu dowolnie udekoruj. Smacznego :)