Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki przygotowałam z marmoladą z dodatkiem konfitury z płatków róży. Wyszły miękkie i aromatyczne, po prostu pyszne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117374
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8102
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1750
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1373
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117374
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8102
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1750
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1373
Składniki
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem waniliowym i ciepłym mlekiem, przykryć, pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut. Masło i miód rozpuścić, ostudzić, wymieszać z sodą.
Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z przyprawą do pierników i cukrem pudrem. Połączyć z masą miodową, dodać jajko, rozczyn drożdżowy, śmietanę, zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować, foremką (do pierogów) wykrawać ciasteczka, włożyć porcję marmolady.
Przykryć ciastem i dokładnie zlepić.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 8-10 minut. Upieczone pierniczki ostudzić i udekorować.