Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny klasyczny piernik, polany czekoladą z dodatkiem marmolady wiśniowej.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54277
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 577
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5679
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54277
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 577
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5679
 
         
         
                Składniki
Keksówkę należy wysmarować masłem i obsypać mąką. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
W garnku roztapiamy masło z cukrem. Następnie dodajemy miód, powidła, przyprawę piernikową, kakao oraz cynamon. Mieszamy cały czas i podgrzewamy jeszcze ok 1-2 minut. Następnie zostawiamy masę na 5 aż delikatnie przestygnie.
Dodajemy do niej sodę, mleko oraz roztrzepane jajka. Wszystko razem mieszamy a następnie przez sitko dodajemy mąkę. Cały czas mieszamy aby nie dopuścić do powstawia grudek z mąki. Gotową masę przelewamy do keksówki i pieczemy ok. 1h. Do tzw. suchego patyczka.
Po przestygnięciu oblewamy czekoladą. Możemy również posypać kandyzowaną skórką z pomarańczy.