Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i bardzo puszysty piernik szybki w przygotowaniu,można go upiec w blaszce lub w 2 keksówkach.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16094
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4895
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16094
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4895
Składniki
Jajka ubij z cukrem, dodaj olej, mleko i powidła śliwkowe, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i przyprawą do piernika
Blachę o wymiarach 26 x35 lub 2 keksówki o wymiarach 15 x 30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Czekoladę pokrusz i włóż do garnka dodaj śmietanę i podgrzej do rozpuszczenia się czekolady. Polewą polej wystudzone ciasto i posyp zmielonymi orzechami włoskimi.