Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na świąteczny piernik. Pieczemy go bez dodatku kakao, więc swój kolor zawdzięcza użytej sodzie i dodatku miodu.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1004
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 648
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4109
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 74
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1004
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 648
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4109
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 74
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sodę i przyprawę do piernika, mieszamy. W innej misce ucieramy żółtka z margaryną. Powoli dodajemy cukier i dalej ucieramy. Następnie do masy jajecznej dodajemy miód i śmietane. Zmniejszamy obroty miksera i miksujemy. Partiami dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika, nie przerywając miksować. Na koniec ubijamy pianę z białek i dodajemy ją do ciasta. Łączymy delikatnie drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 stopniach około 50-60 min do tzw. „suchego patyczka”.