Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na świąteczny piernik. Pieczemy go bez dodatku kakao, więc swój kolor zawdzięcza użytej sodzie i dodatku miodu.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3693
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 541
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 110
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 55
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3693
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 541
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 110
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 55
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sodę i przyprawę do piernika, mieszamy. W innej misce ucieramy żółtka z margaryną. Powoli dodajemy cukier i dalej ucieramy. Następnie do masy jajecznej dodajemy miód i śmietane. Zmniejszamy obroty miksera i miksujemy. Partiami dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika, nie przerywając miksować. Na koniec ubijamy pianę z białek i dodajemy ją do ciasta. Łączymy delikatnie drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 stopniach około 50-60 min do tzw. „suchego patyczka”.