Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1331
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 249
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 575
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1331
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 249
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 575
Składniki
W misce przesiewamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika oraz kakao. W osobnej misce miksujemy jajka z cukrem. Cukier dodajemy partiami i po każdym dodaniu chwilę miksujemy. Kolejno dodajemy partiami mleko, na przemian z przesianą mąką. Dodajemy wolnym strumieniem olej oraz miód. Na koniec dodajemy powidła, krótko miksujemy. Całość przelewamy do keksówki o długości 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy oblać polewą czekoladową. Smacznego!