Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2294
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2294
Składniki
W misce przesiewamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika oraz kakao. W osobnej misce miksujemy jajka z cukrem. Cukier dodajemy partiami i po każdym dodaniu chwilę miksujemy. Kolejno dodajemy partiami mleko, na przemian z przesianą mąką. Dodajemy wolnym strumieniem olej oraz miód. Na koniec dodajemy powidła, krótko miksujemy. Całość przelewamy do keksówki o długości 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy oblać polewą czekoladową. Smacznego!