Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarczy wymieszać składniki w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Mikser nie będzie wam potrzebny. Sam proces przygotowania piernika nie zajmie wam więcej niż 15 minut. Prosto, szybko i smacznie. Piernik udekorowany polewą czekoladową, skórką kandyzowaną z pomarańczy i orzechami z pewnością zwróci uwagę gości.
Keksówka 30x10 cm
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Składniki
Do miski przesyp mąkę, sodę, przyprawę do piernika i kakao. Składniki wymieszaj.
Do osobnej miski wbij jajka, dodaj cukier. Składniki energicznie wymieszaj do połączenia. Dodaj maślankę, olej i dżem. Składniki wymieszaj. Na koniec dodaj suche składniki. Ciasto wymieszaj do połączenia.
Keksówkę o wymiarach 30 x 10 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Piernik last minute wstaw do piekarnika, piecz przez 90 minut (do suchego patyczka).
Czekoladę połam i przełóż do rondelka. Dodaj śmietankę. Składniki podgrzewaj na wolnym ogniu. Gotową polewą udekoruj upieczony, przestudzony piernik. Ciasto udekoruj orzechami i kandyzowaną skórką z pomarańczy.