Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas świątecznie, choć nie za bardzo znamy się na wypiekach. Ale co, trzeba próbować...Ciasto proste i jakże bardzo smaczne. Do tego powidła, własnej roboty...
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1686
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 298
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 711
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17146
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1686
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 298
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 711
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17146
Składniki
Masło rozpuszczamy z ksylitolem, miodem i przyprawami. Sodę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody. Rondelek zestawiamy z ognia, dodajemy jajka, mleko, sodę, przesianą przez sio mąką, kakao. Dokładnie mieszamy i łączymy z posiekaną czekoladą i migdałami. Masę dokładnie mieszamy i wylewamy do natłuszczonej formy (31x12 cm). Zapiekamy w temperaturze 170°C przez 45 min. Studzimy i przekrawamy na dwie warstwy. Każdą smarujemy powidłami. Polewa: Masło, kakao, amaretto, śmietankę, kardamon i cukier puder podgrzewamy i dokładnie mieszamy. Lekko studzimy, tak by lekko się ścinała i polewamy ciasto.