Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas świątecznie, choć nie za bardzo znamy się na wypiekach. Ale co, trzeba próbować...Ciasto proste i jakże bardzo smaczne. Do tego powidła, własnej roboty...
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3826
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 974
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3826
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 974
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Masło rozpuszczamy z ksylitolem, miodem i przyprawami. Sodę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody. Rondelek zestawiamy z ognia, dodajemy jajka, mleko, sodę, przesianą przez sio mąką, kakao. Dokładnie mieszamy i łączymy z posiekaną czekoladą i migdałami. Masę dokładnie mieszamy i wylewamy do natłuszczonej formy (31x12 cm). Zapiekamy w temperaturze 170°C przez 45 min. Studzimy i przekrawamy na dwie warstwy. Każdą smarujemy powidłami. Polewa: Masło, kakao, amaretto, śmietankę, kardamon i cukier puder podgrzewamy i dokładnie mieszamy. Lekko studzimy, tak by lekko się ścinała i polewamy ciasto.