Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik za dychę. Wystarczy zmiksować kilka podstawowych składników w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Po około godzinie można zacząć delektować się smakiem tego niezwykłego deseru. Piernik wychodzi tak dobry, że cała blacha zniknie już pierwszego dnia. Inspiracją do napisania tego przepisu było ciasto opublikowane przez blogerkę kulinarną SchrupAnia na Instagramie | IG: aniapastuszka_official
keksówka 10 x 20 cm
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 493
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 832
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 493
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 832
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Dodaj sodę, cukier, kakao, przyprawę do piernika i szczyptę soli. Składniki wymieszaj.
Wbij jajko, wlej olej i mleko. Zmiksuj składniki do połączenia. Ciasto przelej do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piernik za dychę piecz przez około 40-45 minut (do suchego patyczka).