Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik za dychę. Wystarczy zmiksować kilka podstawowych składników w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Po około godzinie można zacząć delektować się smakiem tego niezwykłego deseru. Piernik wychodzi tak dobry, że cała blacha zniknie już pierwszego dnia. Inspiracją do napisania tego przepisu było ciasto opublikowane przez blogerkę kulinarną SchrupAnia na Instagramie | IG: aniapastuszka_official
keksówka 10 x 20 cm
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9177
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6547
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9177
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6547
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Dodaj sodę, cukier, kakao, przyprawę do piernika i szczyptę soli. Składniki wymieszaj.
Wbij jajko, wlej olej i mleko. Zmiksuj składniki do połączenia. Ciasto przelej do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piernik za dychę piecz przez około 40-45 minut (do suchego patyczka).