Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik za dychę. Wystarczy zmiksować kilka podstawowych składników w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Po około godzinie można zacząć delektować się smakiem tego niezwykłego deseru. Piernik wychodzi tak dobry, że cała blacha zniknie już pierwszego dnia. Inspiracją do napisania tego przepisu było ciasto opublikowane przez blogerkę kulinarną SchrupAnia na Instagramie | IG: aniapastuszka_official
keksówka 10 x 20 cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13478
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1541
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14866
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6113
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13478
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1541
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14866
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6113
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Dodaj sodę, cukier, kakao, przyprawę do piernika i szczyptę soli. Składniki wymieszaj.
Wbij jajko, wlej olej i mleko. Zmiksuj składniki do połączenia. Ciasto przelej do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piernik za dychę piecz przez około 40-45 minut (do suchego patyczka).