Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik za dychę. Wystarczy zmiksować kilka podstawowych składników w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Po około godzinie można zacząć delektować się smakiem tego niezwykłego deseru. Piernik wychodzi tak dobry, że cała blacha zniknie już pierwszego dnia. Inspiracją do napisania tego przepisu było ciasto opublikowane przez blogerkę kulinarną SchrupAnia na Instagramie | IG: aniapastuszka_official
keksówka 10 x 20 cm
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10106
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 715
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3949
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10106
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 715
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3949
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Dodaj sodę, cukier, kakao, przyprawę do piernika i szczyptę soli. Składniki wymieszaj.
Wbij jajko, wlej olej i mleko. Zmiksuj składniki do połączenia. Ciasto przelej do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piernik za dychę piecz przez około 40-45 minut (do suchego patyczka).