Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na piernikową Babkę.
Siostra Anastazja znana jest z fantastycznych receptur na codziennie i świąte...
Odsłon: 121
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 843
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 170
Siostra Anastazja znana jest z fantastycznych receptur na codziennie i świąte...
Odsłon: 121
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 843
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 170
Składniki
Wykonanie: Do rondelka wlać miód, dodać masło, cukier i zagotować na wolnym ogniu. Następnie ostudzić, wsypać mąkę, przyprawę do piernika, wbić jajka i wlać mleko wymieszane z sodą oczyszczoną. Dokładnie wymieszać, przełożyć do garnka, przykryć ściereczką, obwiązać nitką i wstawić do lodówki na dwa tygodnie. Po upływie dwóch tygodni, przelać do przygotowanej foremki z kominem. Piec w temperaturze 170 stopni około godziny. Ciasto musimy przygotować dwa tygodnie przed nadchodzącymi świętami.