Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na piernikową Babkę.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 352
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2453
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 352
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2453
Składniki
Wykonanie: Do rondelka wlać miód, dodać masło, cukier i zagotować na wolnym ogniu. Następnie ostudzić, wsypać mąkę, przyprawę do piernika, wbić jajka i wlać mleko wymieszane z sodą oczyszczoną. Dokładnie wymieszać, przełożyć do garnka, przykryć ściereczką, obwiązać nitką i wstawić do lodówki na dwa tygodnie. Po upływie dwóch tygodni, przelać do przygotowanej foremki z kominem. Piec w temperaturze 170 stopni około godziny. Ciasto musimy przygotować dwa tygodnie przed nadchodzącymi świętami.