Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na piernikową Babkę.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85022
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2329
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9859
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3690
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6956
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85022
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2329
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9859
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3690
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6956
Składniki
Wykonanie: Do rondelka wlać miód, dodać masło, cukier i zagotować na wolnym ogniu. Następnie ostudzić, wsypać mąkę, przyprawę do piernika, wbić jajka i wlać mleko wymieszane z sodą oczyszczoną. Dokładnie wymieszać, przełożyć do garnka, przykryć ściereczką, obwiązać nitką i wstawić do lodówki na dwa tygodnie. Po upływie dwóch tygodni, przelać do przygotowanej foremki z kominem. Piec w temperaturze 170 stopni około godziny. Ciasto musimy przygotować dwa tygodnie przed nadchodzącymi świętami.