Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze bardzo lubiłam piernikową kostkę z marmoladą lub powidłami. Nigdy nie chcialo mi się jej robić więc kupowałam w cukierni. Ale skoro mama zrobiła powidła śliwkowe...
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1033
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104858
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1033
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104858
Składniki
Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, mleko, olej, sodę, kakao, przyprawy i sól. Dodajemy dżem. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w temp. 180-200 stopni przez 40 minut w średniej wielkości, prostokątnej blaszce.
Po ostudzeniu ciasto kroimy na pół. Smarujemy powidłami. Kroimy w kostkę. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dokładnie smarujemy wszystkie boki, każdej kostki czekoladą. Na wierzchu dekorujemy płatkami migdałowymi.