Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze bardzo lubiłam piernikową kostkę z marmoladą lub powidłami. Nigdy nie chcialo mi się jej robić więc kupowałam w cukierni. Ale skoro mama zrobiła powidła śliwkowe...
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 318
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 65
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 63
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 43
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2299
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 318
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 65
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 63
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 43
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2299
Składniki
Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, mleko, olej, sodę, kakao, przyprawy i sól. Dodajemy dżem. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w temp. 180-200 stopni przez 40 minut w średniej wielkości, prostokątnej blaszce.
Po ostudzeniu ciasto kroimy na pół. Smarujemy powidłami. Kroimy w kostkę. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dokładnie smarujemy wszystkie boki, każdej kostki czekoladą. Na wierzchu dekorujemy płatkami migdałowymi.