Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze bardzo lubiłam piernikową kostkę z marmoladą lub powidłami. Nigdy nie chcialo mi się jej robić więc kupowałam w cukierni. Ale skoro mama zrobiła powidła śliwkowe...
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1277
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 465
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3439
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1038
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1277
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 465
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3439
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1038
Składniki
Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, mleko, olej, sodę, kakao, przyprawy i sól. Dodajemy dżem. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w temp. 180-200 stopni przez 40 minut w średniej wielkości, prostokątnej blaszce.
Po ostudzeniu ciasto kroimy na pół. Smarujemy powidłami. Kroimy w kostkę. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dokładnie smarujemy wszystkie boki, każdej kostki czekoladą. Na wierzchu dekorujemy płatkami migdałowymi.