Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam je z wypróbowanego ciasta piernikowego. Wycięłam prostokątną foremką, a po upieczeniu przełożyłam, różaną marmoladą (składając po dwa) i oblałam polewą czekoladową.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 33
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2495
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 33
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2495
Składniki
Miód, cukier, masło i smalec roztopić. Przestudzić. Kiedy masa przestygnie, dodać całe jajka i dokładnie zmiksować. Stopniowo, wciąż miksując, dodawać mąkę , proszek, przyprawę i kakao. Do śmietany dodać sodę i amoniak. Wymieszać. Połączyć z resztą składników. Wyrobić. Ciasto jest "wolne" ale takie ma być. Oprószyć mąkę i wynieść w chłodne miejsce, ale nie wstawiać do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie ponownie zagnieść, podzielić na 3 części. Każdą cieniutko rozwałkować i wycinać foremką "prostokąty". Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 8 minut w tem. 160 stopni. Przestrzegać czasu pieczenia. Po ostudzeniu- przekładać różaną konfiturą i składać po dwa ciasteczka. Przy pomocy dwóch widelców- zanurzać w polewie czekoladowej i układać na kratce do zastygnięcia polewy. Są pyszne.