Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, puszysty, rozpływający się w ustach piernikowy mus czekoladowy z mandarynkami to idealna propozycja nie tylko na świąteczny deser. Coś dla miłośników czekolady i soczystych owoców. Deser ten sprawdzi się idealnie w długie zimowe wieczory, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego ;) Zapach mandarynek oraz przyprawy do piernika nieodzownie kojarzy się ze świątecznym klimatem.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12717
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1325
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39483
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12717
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1325
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39483
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Dodać przyprawę do piernika i wymieszać. Do schłodzonej śmietany dodać cukier trzcinowy i zmiksować na sztywno. Cały czas miksując wlewać rozpuszczoną czekoladę. Mandarynki obrać ze skórki i wyfiletować za pomocą ostrego noża. Mus przełożyć do kieliszków lub pucharków, na wierzchu ułożyć mandarynki. Posypać płatkami migdałów i startą czekoladą.