Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu. Można robić nadzienie słodkie lub słone. Z podanych składników wyszło mi 20 rogalików.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 526
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 526
Składniki
W misce ugniatamy na ciasto mąkę, margarynę i piwo. Margarynę najlepiej posiekać na kawałki - lepiej się połączy z mąką.
Na stolnicy rozsypujemy trochę mąki i rozwałkowujemy ciasto na cienki placek. Wykrawamy małe kawałki, które będziemy nadziewać i je zawijamy.
Pieczemy w piekarniku ok 30 minut w temp 200 stopni.